Tündérkertem

Új élet - új varázslatokkal

Cukkinifánk
avagy az egyik leggyorsabb és legfinomabb nyári csemege

Unokaöcsivel és minimum egy (de inkább két) kis barátjával tölteni a nyarat táplálkozásügyileg sem egy kis probléma, főleg akkor, ha elég jóevő is a társaság, no meg kellően aktív is. Ráadásul a lakás még a költözés miatt romokban áll gyakorlatilag. Az egyetlen rész, ami "fix und fertig", az a konyha. Természetesen a siserehad ki is használja rendesen, így minden reggel fejtörést okoz, hogy mivel is lakassam jól őket, ami gyorsan készen is van.

Ma a cukkinifánk (röszti, tócsi, lapcsánka, stb.) mellett döntöttem, amit öcsivel közösen készítettünk el. Szerencsére 9 évesen is nagyon szeret sertepertélni a konyhában, úgyhogy gyorsan végeztünk is.

Hozzávalók:

1 db nagyobbacska, de még zsenge cukkini (édesanyám kertjéből)
3 db tojás (fehérje és sárgája is)
5-6 ek liszt (esetünkben teljes kiőrésű rozsliszt)
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobbacska gerezd fokhagyma

bors
olaj (a sütéshez)

Eszközigény:

- tökgyalu vagy nagylyukú reszelő
- egy nagy tál
- serpenyő a sütéshez
- evőkanál a szaggatáshoz

img_20180716_181500.jpg

A cukkinit jó alaposan megmossuk, majd negyedekre vágjuk és kimagozzuk. Aki úgy szereti, meg is hámozhatja, én nem teszem. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a tálba a negyedeket, a fokhagymát és a vöröshagymát is. A cukkinit unokaöcsi reszelte, természetesen szigorú felügyelet mellett. :) Ezután ízlés szerint sózzuk, majd egy jó negyed órára állni hagyjuk.

img_20180716_182203_1.jpg

Ez alatt az idő alatt viszonylag sok levet ereszt, így kinyomkodjuk.

Visszatesszük a tálba, majd megborsozzuk kicsit (chilipelyhet is szórhatunk rá, de a gyerekek miatt ezt most kihagytam), ráütjük a 3 tojást, hozzáadjuk a lisztet (amennyit felvesz) és jól elkeverjük. Gyakorlatilag sűrű palacsintatésztát kell kapnunk (inkább pancake tészta sűrűséget).

img_20180716_184724.jpg

Az olajat felhevítjük, majd az evőkanállal kis kupacokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

img_20180716_185251.jpg

Mi fokhagymás tejföllel és hagymás paradicsomsalátával szeretjük, de persze grillezett húsoknak is jó körete lehet.

img_20180716_192705.jpg

Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg, hogy hogy sikerült! :)

Üdvözlettel:

Tündérkeresztanya :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myfairygarden.blog.hu/api/trackback/id/tr9414114985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tündérkertem

Írásaim a mindennapjaimról szólnak, amelyek egy pici, múlt századból ránk maradt falucskában telnek el. Portám kapuin belül saját kis csodavilágomat dédelgetem. Új erőkre támaszkodom, amelyben a fő irányadó a béke és a nyugalom, valamint a kétezi munka. Ha van kedved, tarts velem! :)

Friss topikok

  • FairyGarden: @Csaba121: Azt hiszem, tudom miről beszélsz! :) Ott nekem a földszinti előcsarnok üveg tetőszerkez... (2019.07.25. 22:23) Varázslatos lépcsősorok
süti beállítások módosítása